Kereső

 
 A Börzsöny kisvasútjai

Gyakori kérdések

 

Mikor indulnak a vonatok? 

Erre a leggyorsabban a "Menetrend" menüpontra kattintva kapunk választ! Az oldal tetején mindig az aktuális menetrend jelenik meg az adott időszakra lebontva! Amennyiben nem a megadott időszakban szeretne vonattal utazni, akkor nincs más dolga mint rákattintani a "Menetrend naptár" részre, ahol napra pontosan megnézheti vonataink közlekedését! 

Fontos megjegyezni, hogy egyes járatok csak időszakosan közlekednek, ezért kérjük, mindig figyelmesen olvassa el menetrendjeinket!

_____

 

Mennyi a vonatok menetideje? Mikor tudunk visszajönni? 

A vonatok menetideje Kismarosról Királyrétre 30 perc és ugyan ennyi visszafelé is! A normál menetrend szerint a vonatok 8 percet állnak Királyréten és úgy indulnak vissza! Amennyiben ez az idő kevés lenne úgy többnyire 2 órát kell várni a következő visszaindulásra! 

Itt fontos megjegyezni, hogy egyes járatok (az aktuális menetrendtől függően) nem mennek vissza Kismarosra, mert nap utolsó járatai Királyréten fejezik be a napjukat! 

_____

 

Mi a teendőm, ha csoporttal szeretnénk igénybe venni a kisvasút szolgáltatásait? 

Amennyiben 10 fő feletti csoporttal szeretne vonatozni, akkor az önök kényelme érdekében érdemes jelezni utazási szándékukat a "Csoportos utazás" menüpont alatt megadott információk szerint!

Fontos itt is megjegyezni, hogy a csoportos bejelentkezés nem azonos a helyfoglalással, így nem feltétlenül tudunk mindenki számára ülőhelyet biztosítani! Az ilyen esetekre különkocsi bérlésre is van lehetőség, melyre különkocsi díjat számolunk fel 20.000 Ft-ért!

A csoportos bejelentkezés az Önök kényelmes utazása érdekében fontos!

_____

 

Hol tudok jegyet venni és milyen fizetési módok vannak? 

Jegyváltásra Kismaroson a jegypénztárban van lehetőség, a többi megállónál és állomáson (így Királyréten is) a vonaton a jegyvizsgálónál lehet jegyet venni! 

A menetjegyeket csak az utazás napján lehet megváltani és csak azon a napon lehet vele utazni. Előzetes jegyváltásra nincs lehetőség! 

A Királyréti Erdei Vasúton mind a pénztárban, mind a vonaton csak készpénzzel lehet menetjegyet váltani, illetve Kismaroson van lehetőség készpénz felvételre is az állomástól 5 percre lévő ATM automatából! 

_____

 

Mennyibe kerülnek a jegyek? Milyen kedvezmények vannak? 

Mivel a Királyréti Erdei Vasút nem közszolgáltatást lát el így a díjszabása is eltér! Részletes díjszabásért keresse fel a "Díjszabás" menüpontot! 

_____

 

Mit tudunk csinálni Királyréten? 

Királyréten számos programlehetőség várja az idelátogató turistákat!

A szezon idején van lehetőségünk kipróbálni a hajtánypályát és a kerti vasutat is, melyekről a "Hajtány és Kerti Vasút" menüpont alatt talál további információkat!

Ismerje meg a Börzsöny állat- és növényvilágát a Hiúzházban, illetve járja végig a 2,9 km-es tanösvényt is!

Néhány száz méteres sétával elérhető az erdei játszó tér is, ahol kellőképpen le tudnak fáradni a gyerekek. 

Étkezési lehetőségek: jelenleg két étterem üzemel Királyréten és egy büfé

Várhegy Vendéglő: kedd és vasárnap között van nyitva 

Fáradt Vándor Kisvendéglő: hétvégén tart nyitva 

Büfé: időszakosan tart nyitva 

Számos túrázási lehetőség Királyrétről: részletes leírásokért kattintson a "Királyrét és környéke" menüpontra! 

_____

 

Mikor közlekedik az elektromos vonat (Vili)?

A jármű kis kapacitása és műszaki megoldásai jelenleg nem alkalmasak a menetrend szerinti közlekedéshez, így hát ez a jármű jelenleg semmilyen formában nem közlekedik! A probléma megoldásáig szíves türelmüket kérjük!

_____

 

Mikor közlekedik a gőzmozdony és mennyibe kerül a jegy? 

A gőzvontatású nosztalgiavonatok csak előre meghirdetett napokon közlekednek, többnyire ünnepnapokon (húsvét, kisvasúti nap, pünkösd). Ezeknek a járatoknak a közlekedését két-három héttel előre hirdetjük meg és csak olyan esetekben közlekednek amikor az időjárási és műszaki feltételek adottak! 

A díjszabása eltér a hagyományostól, mivel az üzemeltetése és fenntartása is lényegesen költségesebb. Ezért ezeket a járatokat emelt díjszabással lehet igénybe venni, melyről részletes leírást talál a "Díjszabás" menüpont alatt!

Tájékoztatjuk Kedves Utasainkat, hogy technikai okok miatt a gőzvontatású nosztalgiavonatok bizonytalan ideig nem közlekednek!

_____

 

Hol tudok további információkhoz jutni?

Elsősorban a kisvasút honlapját ajánlanánk, de amennyiben valamilyen más kérdése lenne, akkor lehetősége van emailt írni a a csoport.kiralyret@gmail.com-ra vagy telefonon segítséget kérni a 06/20 852 4512-es vagy a 06/27 375 076-os számon! (amennyiben a vezetékeset nem veszik fel, kérjük hívja a mobil számot!)

_____

 

Milyen programok vannak a kisvasúton? 

Az év minden időszakára igyekszünk különböző programot szervezni amiről részletesebben a "Programajánlatok" menüpont alatt talál több információt! 

_____

 

Amennyiben kiegészítené a kérdéssort kérjük, jelezze egy hozzászólással!

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
0.067 mp